1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) : | |
---|---|
1 | Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Production of set-type probiotic and prebiotic yogurt-like products using Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis strains in combination with pumpkin waste - MICROBIAL PATHOGENESIS - Vol.194 - ISSN : 0882-4010 - DOI : 10.1016/j.micpath.2024.106844 - SEP - English - Article - 2024 - WOS:001296251300001 |
2 | Keskin, P; Kanak, EK; Yilmaz, SÖ; - Assessment of the Probiotic Properties of Yarrowia lipolytica Isolated from Cold-Pressed Olive Oil - MICROORGANISMS - Vol.12 - DOI : 10.3390/microorganisms12091905 - SEP - English - Article - 2024 - WOS:001326159300001 |
3 | Kanak, Eda Kilic; Yilmaz, Suzan Ozturk; Altindis, Mustafa; Tanriverdi, Elif Seren; Otlu, Baris; - Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey - JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY - Vol.134 - ISSN : 1364-5072 - DOI : 10.1093/jambio/lxac005 - English - Article - 2023 - WOS:000897870400001 |
4 | Kanak, Eda Kilic; Yilmaz, Suzan Ozturk; Altindis, Mustafa; Tanriverdi, Elif Seren; Otlu, Baris; - Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey - JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY - ISSN : 1364-5072 - DOI : 10.1093/jambio/lxac005 - English - Article - 2022 - WOS:000897870400001 |
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) : | |
---|---|
1 | Kanak, EK; Yilmaz, SÖ; - Investigation of some probiotic properties of Lactobacillaceae strains isolated from traditional Tulum cheese in Turkey - MLJEKARSTVO - Vol.73 - pp.238 - ISSN : 0026-704X - DOI : 10.15567/mljekarstvo.2023.0403 - OCT-DEC - English - Article - 2023 - WOS:001116693600003 |
2 | Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Identification, antibacterial and antifungal effects, antibiotic resistance of some lactic acid bacteria - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.41 - pp.174 - ISSN : 0101-2061 - DOI : 10.1590/fst.07120 - JUN 2021 - English - Article - 2021 - WOS:000642013200024 |
3 | Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Maldi-tof mass spectrometry for the identification and detection of antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from local cheeses - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.39 - pp.462 - ISSN : 0101-2061 - DOI : 10.1590/fst.19418 - English - Article - 2019 - WOS:000500948800016 |
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE : | |
---|---|
1 | Keskin, P., Kılıç Kanak, E., Öztürk Yılmaz, S. - Zeytin ve Zeytinyağında Bulunan Mayalar, Faydaları, Probiyotik Aktiviteleri ve Etki Mekanizmaları - Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - pp.2683 - ISSN : 2146-0574 - DOI : 10.21597/jist.1251584 - tur - paper - 2023 - TRDizin |
2 | Kanak, E., Öztürk Yilmaz, S., Ozacar, Z., Uflas, B., Bilek, M., Yılmaz, B. - Gıda Mühendisliği ve Kimya Bölümü Öğrencilerinin Probiyotik Gıda Konusunda Bilinç Düzeylerinin Değerlendirilmesi - Akademik Gıda - pp.71 - ISSN : 1304-7582 - DOI : 10.24323/akademik-gida.1097854 - tur - paper - 2022 - TRDizin |
3 | Kıyak, E., Kılıç Kanak, E. ve Öztürk Yılmaz, S. - Kabak Türlerinin (Cucurbita maxima, C. moschata, C. pepo) Probiyotik Yoğurt Çeşitlerinde Prebiyotik Amaçlı Kullanımı - 2022 |
4 | Başkan, S., Kılıç Kanak, E., Öztürk Yımaz, S. - Borun antimikrobiyel etkileri ve gıdalarda koruyucu olarak kullanım olanaklarının değerlendirilmesi. - 2022 |
5 | Kılıç Kanak, E., Vatandaş, N., Bayram, Ş., Dirikolu, H., Seçkin, H.B., & Öztürk Yılmaz, S. - Gıda Güvenliği Açısından Covıd-19 Etkeni Sars-Cov-2 ve Korunma Yöntemleri Hakkında Tüketici Bilinci. - 2022 |
6 | Eda Kılıç Kanak1,* Seda Nur Öztürk , Yağmur Özdemir Kübra Asan, Suzan Öztürk Yılmaz - Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Vol.10 - pp.168 - ISSN : 2564-6605 - DOI : 10.28948/ngmuh.783613 - 2021 |
7 | Kanak, E. K. ve Yılmaz, S. Ö. - Probiotic Yeasts and the Role of Yeasts in Probiotic Foods. - 2019 |
8 | Kanak, E. K., Yılmaz, S. Ö. - Sakarya’da geleneksel olarak üretilen bazı yöresel peynirlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin MALDI-TOF MS Yöntemi ile tanımlanması - 2018 |
1.5-DİĞER ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ BİLİMSEL/SANATSAL MAKALE : | |
---|---|
1 | Hatice SIÇRAMAZ, Eda KILIÇ KANAK - DONDURMA TÜKETİMİNDE FARKINDALIK - Catering Guide - 2018 |
2 | Suzan ÖZTÜRK YILMAZ, Şule BAL, Müge ŞEN, Yasin YAZICI, Gizem POLAT, Gamze YAVAŞ, Eda KILIÇ - PROPOLİSİN (RESİNA PROPOLİ) ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARLARI VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYAL ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ - Catering Guide - 2016 |
İletişim