Loading

Arş.Gör.Dr.

Eda KILIÇ KANAK

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Production of set-type probiotic and prebiotic yogurt-like products using Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis strains in combination with pumpkin waste - MICROBIAL PATHOGENESIS - Vol.194 - ISSN : 0882-4010 - DOI : 10.1016/j.micpath.2024.106844 - SEP - English - Article - 2024 - WOS:001296251300001
2 Keskin, P; Kanak, EK; Yilmaz, SÖ; - Assessment of the Probiotic Properties of Yarrowia lipolytica Isolated from Cold-Pressed Olive Oil - MICROORGANISMS - Vol.12 - DOI : 10.3390/microorganisms12091905 - SEP - English - Article - 2024 - WOS:001326159300001
3 Kanak, Eda Kilic; Yilmaz, Suzan Ozturk; Altindis, Mustafa; Tanriverdi, Elif Seren; Otlu, Baris; - Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey - JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY - Vol.134 - ISSN : 1364-5072 - DOI : 10.1093/jambio/lxac005 - English - Article - 2023 - WOS:000897870400001
4 Kanak, Eda Kilic; Yilmaz, Suzan Ozturk; Altindis, Mustafa; Tanriverdi, Elif Seren; Otlu, Baris; - Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey - JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY - ISSN : 1364-5072 - DOI : 10.1093/jambio/lxac005 - English - Article - 2022 - WOS:000897870400001
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Kanak, EK; Yilmaz, SÖ; - Investigation of some probiotic properties of Lactobacillaceae strains isolated from traditional Tulum cheese in Turkey - MLJEKARSTVO - Vol.73 - pp.238 - ISSN : 0026-704X - DOI : 10.15567/mljekarstvo.2023.0403 - OCT-DEC - English - Article - 2023 - WOS:001116693600003
2 Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Identification, antibacterial and antifungal effects, antibiotic resistance of some lactic acid bacteria - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.41 - pp.174 - ISSN : 0101-2061 - DOI : 10.1590/fst.07120 - JUN 2021 - English - Article - 2021 - WOS:000642013200024
3 Kanak, EK; Yilmaz, SO; - Maldi-tof mass spectrometry for the identification and detection of antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from local cheeses - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Vol.39 - pp.462 - ISSN : 0101-2061 - DOI : 10.1590/fst.19418 - English - Article - 2019 - WOS:000500948800016
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 Keskin, P., Kılıç Kanak, E., Öztürk Yılmaz, S. - Zeytin ve Zeytinyağında Bulunan Mayalar, Faydaları, Probiyotik Aktiviteleri ve Etki Mekanizmaları - Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - pp.2683 - ISSN : 2146-0574 - DOI : 10.21597/jist.1251584 - tur - paper - 2023 - TRDizin
2 Kanak, E., Öztürk Yilmaz, S., Ozacar, Z., Uflas, B., Bilek, M., Yılmaz, B. - Gıda Mühendisliği ve Kimya Bölümü Öğrencilerinin Probiyotik Gıda Konusunda Bilinç Düzeylerinin Değerlendirilmesi - Akademik Gıda - pp.71 - ISSN : 1304-7582 - DOI : 10.24323/akademik-gida.1097854 - tur - paper - 2022 - TRDizin
3 Kıyak, E., Kılıç Kanak, E. ve Öztürk Yılmaz, S. - Kabak Türlerinin (Cucurbita maxima, C. moschata, C. pepo) Probiyotik Yoğurt Çeşitlerinde Prebiyotik Amaçlı Kullanımı - 2022
4 Başkan, S., Kılıç Kanak, E., Öztürk Yımaz, S. - Borun antimikrobiyel etkileri ve gıdalarda koruyucu olarak kullanım olanaklarının değerlendirilmesi. - 2022
5 Kılıç Kanak, E., Vatandaş, N., Bayram, Ş., Dirikolu, H., Seçkin, H.B., & Öztürk Yılmaz, S. - Gıda Güvenliği Açısından Covıd-19 Etkeni Sars-Cov-2 ve Korunma Yöntemleri Hakkında Tüketici Bilinci. - 2022
6 Eda Kılıç Kanak1,* Seda Nur Öztürk , Yağmur Özdemir Kübra Asan, Suzan Öztürk Yılmaz - Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Vol.10 - pp.168 - ISSN : 2564-6605 - DOI : 10.28948/ngmuh.783613 - 2021
7 Kanak, E. K. ve Yılmaz, S. Ö. - Probiotic Yeasts and the Role of Yeasts in Probiotic Foods. - 2019
8 Kanak, E. K., Yılmaz, S. Ö. - Sakarya’da geleneksel olarak üretilen bazı yöresel peynirlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin MALDI-TOF MS Yöntemi ile tanımlanması - 2018
1.5-DİĞER ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ BİLİMSEL/SANATSAL MAKALE :
1 Hatice SIÇRAMAZ, Eda KILIÇ KANAK - DONDURMA TÜKETİMİNDE FARKINDALIK - Catering Guide - 2018
2 Suzan ÖZTÜRK YILMAZ, Şule BAL, Müge ŞEN, Yasin YAZICI, Gizem POLAT, Gamze YAVAŞ, Eda KILIÇ - PROPOLİSİN (RESİNA PROPOLİ) ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARLARI VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYAL ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ - Catering Guide - 2016
7.3-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Özyılmaz B., Öztürk Yılmaz S., Kılıç Kanak E. - Investigation of Antioxidant and Antimicrobial Properties of Different Kinds of Sunflower Seeds - 2021
2 Eda Kılıç Kanak , Suzan Öztürk Yılmaz, İpek Mumcuoğlu - IDENTIFICATION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY DETECTION OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM TRADITIONALLY PRODUCED LOCAL CHEESE - 2018
7.4-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Kılıç Kanak E., Öztürk Yılmaz S., Aygün N., Uzun Ç. - The Effect of The Use of Lemon Oıl on The Mıcrobıologıcal and Sensory Propertıes of Raw Meatballs - 2021
2 Kılıç Kanak E., Öztürk Yılmaz S., Yavuz M. - Investigation of Antimicrobial Effects of Some Extracts - 2021
3 Suzan Öztürk Yılmaz, Eda Kılıç Kanak, Aydın İnel, Zeki Duman - INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECTS OF SOME AROMAS ON BACTERIA AND YEAST - 2018
4 Suzan Öztürk Yılmaz, Eda Kılıç Kanak, Sibel Dursun, Şevval Budak - Lactic Acid Bacteria Isolation from Traditional Fermented Boza and Antimicrobial Properties of Lactic Acid Bacteria - 2018
5 Suzan Öztürk Yılmaz, Eda Kılıç Kanak, Çağla Uzun, Nurdan Aygün - The Microbiological Quality of Çiğ Köfte Sold in Sakarya - 2018
6 Güliz HASKARACA, Eda KILIÇ KANAK, Eda DEMİROK SONCU, Nuray KOLSARICI - A Traditional Turkish Meat Product: Inegöl Meatball and Changes in Quality Characteristics During Cold Storage - 2018
7 Suzan Öztürk Yılmaz, Eda Kılıç Kanak , Ayşegül Çekiç, Fatma Şanlı - ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF AROMAS - 2018
8 S. Öztürk Yılmaz, E. Kılıç Kanak , Ş. Bal, M. Şen, Y. Yazıcı, G. Polat, G. Yavaş - ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF SUMAC AND OLEUROPEIN - 2018
9 Eda DEMİROK SONCU*, Güliz HASKARACA, Eda KILIÇ, Başak KÜÇÜK, S.Serkan ŞAHİN, H. SümeyraYILMAZ, Nuray KOLSARICI - Green Tea Extract as a Natural Antioxidant to Retard Lipid Oxidation in İnegöl Meatball During Refrigerated Storage - 2015
7.8-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Suzan Öztürk Yılmaz*, Ayşenur Ulaş, Şeyma Dönmez, Merve Adıyaman, Ayşe Nur Gür, Elif Efendioğlu, Büşra Çimen, Eda Kılıç - Sakarya'da Piyasaya Sunulan Sade Yoğurtlarda Depolama Süresince Bazı Mikroorganizmaların Sayılarının ve pH Değişimlerinin Belirlenmesi - 2016
2 Suzan Öztürk Yılmaz, Elif Nur Uyanık, Eda Kılıç - Zakkum Bitkisinin Kök ve Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktların ve Limon Suyunun Gıda Orijinli Bakteriler Olan Escherichia coli ve Salmonella typhimurium Üzerine Antibakteriyel Etkisinin İncelenmesi - 2016
2.4 A-TÜBİTAK (1002, 3001) DESTEKLİ PROJEDE YÜRÜTÜCÜ OLMAK :
1 Yeni Izole Edilen Probiyotik Özellikli Saccharomyces Boulardii’nin Mikroenkapsülasyonu ve Sükroz İçermeyen Prebiyotik Çikolatada Kullanımı - DOI : Tamamlandı - 2023
2.13 B-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER) ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 Çerezlik kabak (Cucurbita Pepo.), manda sütü ve probiyotik maya kullanılarak üretilen labnenin mikrobiyolojik, duyusal ve tekstürel özelliklerinin araştırılması - 2022
2 Geleneksel peynirlerden izole edilen enterokok suşlarının probiyotik özelliklerinin incelenmesi. - 2021
3 Farklı gıdalardan izole edilen mayaların probiyotik özelliklerinin değerlendirilmesi ve fonksiyonel gıda geliştirilmesi - 2019
4 Geleneksel olarak üretilen bazı köy peynirlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve antimikrobiyel etkilerinin araştırılması - 2017-50-01-006-2017 - 2017
5 Sakarya yöresinde geleneksel olarak üretilen peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanılanması ve antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi - DOI : Tamamlandı - 2016-01-16-019 - 2017
13.5-EĞİTİM BİLGİLERİ :
1 GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN BAZI KÖY PEYNİRLERİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASI VE ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI - Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Yüksek lisans - 2017
14.6-TÜBİTAK VE ULUSAL AJANS TARAFINDAN DESTEKLENEN DOLAŞIM PROGRAMLARI KAPSAMINDA GÖREV ALMAK (2213, 2214, 2216, 2218, 2221, 2224, 2231 VE ERASMUS PLUS ICM) :
1 Erasmus+ Staff Mobility Program-İtalya - 2019
18.4-AKADEMİK BİLGİLERİ :
1 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Araştırma Görevlisi - 2016
15.8-AÇIK ERİŞİM DERGİSİNDE YAYIN (HER YAYIN İÇİN) :
1 2024
2 2023
3 2021
4 2019
15.9-KİŞİSEL ORCID NUMARASI ALINMASI :
1 2024
16.11-BELGELENDİRMEK KAYDIYLA ÜNİVERSİTELERİN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ EĞİTİMLERE KATILMAK :
1 COST AKSİYONLARI BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ - 2023
2 SPSS İLE VERİ ANALİZİ - 2023
3 ERC - 2023
4 1071 DESTEKLERİ VE DAAD İŞBİRLİĞİ - 2023
5 3501 PROJE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ - 2023
MAKALELER
Probiotic Yeasts in Olives and Olive Oil, Their Benefits and Mechanisms of Action
Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey
Investigation of some probiotic properties of Lactobacillaceae strains isolated from traditional Tulum cheese in Turkey
BORUN ANTİMİKROBİYEL ETKİLERİ VE GIDALARDA KORUYUCU OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Gıda Mühendisliği ve Kimya Bölümü Öğrencilerinin Probiyotik Gıda Konusunda Bilinç Düzeylerinin Değerlendirilmesi
Determination of safety status and probiotic properties of Enterococcus strains isolated from traditional cheeses in Turkey
Gıda Güvenliği Açısından Covıd-19 Etkeni Sars-Cov-2 ve Korunma Yöntemleri Hakkında Tüketici Bilinci
Kabağın Probiyotik Yoğurt Çeşitlerinde Prebiyotik Amaçlı Kullanımı
Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi
Identification, antibacterial and antifungal effects, antibiotic resistance of some lactic acid bacteria
Probiotic Yeasts and the Role of Yeasts in Probiotic Foods
Maldi-tof mass spectrometry for the identification and detection of antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from local cheeses
Sakarya’da geleneksel olarak üretilen bazı yöresel peynirlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin MALDI-TOF MS Yöntemi ile tanımlanması ve antibiyotik dirençlerinin belirlenmesi
Dondurma Tüketiminde Farkındalık
ARAŞTIRMA PROJELERİ
Geleneksel peynirlerden izole edilen enterokok suşlarının probiyotik özelliklerinin incelenmesi
Geleneksel olarak üretilen bazı köy peynirlerinden izole edilen Laktik Asit Bakterilerinin tanılanması ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması
Sakarya yöresinde geleneksel olarak üretilen peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanılanması ve antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi
BİLDİRİLER
Lactic acid bacteria ısolation from traditional fermented boza and antimicrobial properties of lactic acid bacteria
Investigation of antimicrobial effects of some aromas on bacteria and yeast
The microbiological quality of çiğ köfte sold in Sakarya
Antioxidant and antimicrobial properties of sumac and oleuropein.
Antimicrobial properties of aromas.
Identification and antimicrobial activity detection of lactic acid bacteria isolated from traditionally produced local cheese.
A Traditional Turkish Meat Product: Inegöl Meatball and Changes in Quality Characteristics During Cold Storage
Zakkum bitkisinin kök ve yapraklarından el de edilen ekstraktların ve limon suyunun gıda orjinli bakterilerden Escherichia coli ve Salmonella Typhimurium üzerine antimikrobiyel etkisinin incelenmesi
Sakarya’xxda piyasaya sunulan sade yoğurtlarda depolama süresince bazı mikroorganizmaların sayılarının ve pH değişimlerinin belirlenmesi.
Green Tea Extract as a Natural Antioxidant to Retard Lipid Oxidation in İnegöl Meatball During Refrigerated Storage